4 Ocak 2011 Salı
Doğu Akdeniz Üniversitesi -İletişim Fakültesi-
İletişim Fakültesi
Genel Bilgi
Sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal konularda analiz yapabilen,
İletişim teknolojilerini etkili kullanabilen,
Dünyaya ve mesleğine eleştirel bakabilen,
Yaratıcı düşünebilen,
Etik ve toplumsal sorumluluk sahibi,
Sektörün gerektirdiği gazetecilik, halkla ilişkiler, reklamcılık, radyo ve televizyon, görsel iletişim alanının değişen niteliğine uygun esneklikte uygulama becerilerine sahip mezunlar vermeyi hedefliyor.
Fakülte Tanıtımı
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Gazetecilik, Radyo-Televizyon ve Sinema, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümlerinden oluşan İletişim Fakültesi, değişik coğrafyalardan gelen öğretim elemanları ve öğrencileriyle zengin bir akademik ortam sunuyor. Üniversite'nin geneline ait bu özellik, öğrencilerimiz için önemli bir başka ayrıcalık sağlıyor ve çok-kültürlü/dilli bir coğrafyada farklı kültürleri algılayışlarını, dolayısıyla, iletişim alanına bakışlarını derinden etkileyecek deneyimler ediniyorlar. Öğrencilerimiz, kendi bölümlerinin gerektirdiği özgül bilgi/donanıma sahip olmanın yanı sıra, aldıkları ortak ve seçimlik dersler aracılığıyla iletişim alanının gerektirdiği çok yönlülüğü de kazanarak mezun oluyorlar.
Fakültemiz bir Medya Merkezi ile Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Proje Merkezi'ne sahip. Ayrıca DAÜ-TV, Radyo Doğu Akdeniz, Gündem Gazetesi ve GündemNet, farklı medya örnekleri olarak yayında. Bütün bunlar öğrencileri-mizin mesleki deneyim ve özgüvenle mezun olmalarını sağlıyor. Ek olarak lisansüstü/doktora eğitimiyle onlara akademik kariyer yapma olanağı da veriliyor.
Öğretim Hedeflerimiz
Fakültemizin hedefi, değişen küresel ve ulusal iletişim ortamının gereksinim duyduğu nitelikte, yeni iletişim teknolojilerini ayrı ayrı ya da birlikte ve yaratıcı bir ustalıkla kullanmayı bilen, mesleki becerilerini eleştirel bir düşünsellik ve etik sorumlulukla yerine getiren mezunlar vermektir. Böylelikle, öğrencilerimiz bir yandan yeni teknolojileri kullanma becerisiyle sektörün gereksinimlerine cevap verebilecek şekilde eğitilmekte, öte yandan mevcut iletişim ortamında sunulanların niteliğini kamu yararına değiştirebilecek bir düşünsel açılıma, yaratıcılığa ve eleştirel düşünme becerisine sahip, mesleğinin etik değerlerine bağlı, ifade özgürlüklerinin savunucusu bireyler olarak mesleklerine hazırlanmaktadır.
Kaynak:http://www.emu.edu.tr/akademik/fakulteler/if.aspx
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder